Utorak, 24. Novembra 2020.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Novembra. 2020. Region
Od večeras u Srbiji na snagu stupaju nove mjere

U Srbiji od večeras, pa u narednih 10 dana na snazi će biti nove mjere Vlade Srbije, donesene radi sprečavanja širenja virusa korona.

Osim već postojećih mjera, koje se odnose na obavezno nošenje zaštitne maske i fizičku distancu, uvedene su i nove koje počinju sa primjenom od večeras u 18.00 časova.

Nove mjere predviđaju skraćenje radnog vremena do 18.00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, pozorištima, bioskopima i drugim ustanovama kulture, kao priređivačima posebnih i klasičnih igara na sreću.

Do 21.00 čas mogu da rade prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti, sve radnje u tržnim centrima, butici, frizeri, kao i pošte, banke, osim onih smještenih u tržnim centrima.

Neograničeno će moći da rade apoteke, benzinske pumpe ali sam za prodaju goriva, kao i ugostiteljski i drugi objekati koji vrše dostavu hrane.

Nove mjere podrazumijevaju obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme /nošenje zaštitne maske/ u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gdje se ne mogu izbjeći međuljudski kontakti, kao što su pješački prelazi, autobuske stanice.

Takođe, predviđena je zabrana okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Od ove mjere su izuzete radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta minimum četiri metra kvadratna po osobi.

Predviđen je i rad od kuće za sve zaposlene kod kojih to radni proces dopušta.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision