Thursday, 27. January 2022.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Decembra. 2021. Zanimljivosti
Od Djeda Mraza traže pilulu protiv neodgovornosti

Građani Martinika, prekomorske francuske teritorije, poslali su godišnje pismo Djeda Mrazu, a ove godine od njega traže pilulu protiv neodgovornosti, čekove da bolnice kupe krevete i siromašni plate račune, i da na kraju ispuni srca lepim namjerama i glave lijepim mislima, prenieli su danas francuski mediji.

“Dragi Djeda Mraze, naš lijepi Martinik pogodio je, kao i cio svijet, taj prokleti i nevidljivi virus koji je iznjedrio naše slabosti. Molimo te da nam pokloniš pilulu protiv neodgovornosti, koja će pomoći da razni ‘stručnjaci’ na društvenim mrežama manje prosipaju gluposti” o korona virusu, navodi se u pismu.

Dodaje se da bi Djeda Mraz trebalo da donese i čekove od nekoliko miliona eura, kako bi bolnice kupile krevete i šta im nedostaje od opreme, a dio novca bi bio neophodan siromašnim građanima koji ne mogu da plate račune za gas, da kupe hranu ili da se liječe.

Građani dalje u pismu traže da Djeda Mraz političarima pokloni knjigu recepata u kojoj se objašnjava kako treba da zainteresuju građane za ono što rade.

“I na kraju, kad budeš došao u naš ljudski pakao, ne zaboravi da ispuniš naša srca dobrim namjerama i naše glave lijepim mislima. Učini da mir vlada cijelom planetom, da nema gladi, kriminala i korupcije”, dodaje se u pismu.

Francuski mediji pred kraj godine obično prenose šaljiva pisma upućena Djeda Mrazu.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision