Četvrtak, 28. Maja 2020.
Unsko-sanski kanton 25° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Maja. 2020. USK
Obilježena 25 godišnjica formiranja USK, i pogibije visoke državne delegacije na čelu sa dr. Irfanom Ljubijankićem

Dan formiranja USK-a, 27. maj delegacija Vlade i Skupštine USK obilježila je obilaskom spomen obilježja, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti poginulim braniocima Bosne i Hercegovine.

Bila je ovo prilika za prisjećanje na taj historijski događaj i njegov značaj za građane Krajine, a kojeg je zasjenila tragična pogibija visoke državne delegacije, na čelu s ministrom vanjskih poslova  R BIH dr. Irfanom Ljubijankićem, čiji su helikopter prilikom preleta preko okupiranog teritorija RH iznad Slunjskih brda oborili pripadnici tzv. Vojske Srpske krajine.

Iako su članovi Kolegija Skupštine odlučili da se dvadeset peta godišnjica formiranja USK-a, uz poštivanje svih epidemiološke mjere, obilježi svečanom sjednicom Skupštine USK-a ona, ipak, nije organizovana. Umjesto svečane sjednice, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti podsjetili su novinare na značaj formiranja, ali i na trenutni položaj ovog Unsko- sanskog kantona.

„Mi smo bili kanton broj 1 i u odbrani i poslije odbrane, i kad se branila država i kad se sve ovo uradilo. Danas, na žalost, smo kanton broj 1 po migrantskoj krizi i po nebrizi viših organa prema ovom Kantonu“, rekao je ovom prilikom Razim Halkić, dopredsjedavajući Skupštine USK.  

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision