Četvrtak, 1. Oktobra 2020.
Unsko-sanski kanton 11° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Oktobra. 2020. Zanimljivosti
Očistite tijelo od toksina

Toksini u tijelo ulaze iz raznih izvora, onečišćenog zraka, pušenja, pesticida, hrane koja sadrži umjetne sastojke… Često se desi da toksini ne napuste tijelo, nego se gomilaju u njemu. Nagomilavanje toksina u organizmu s vremenom može uzrokovati zdravstvene probleme od najmanjih, poput loše probave i manjka energije, do ozbiljnijih poput artritisa, alergije i srčanih bolesti.

Umorni i tromi

A da vam je tijelo puno toksina, možete prepoznati na osnovu nekoliko simptoma. Ako vas muči samo jedan od njih, to može upućivati na preveliku količinu toksina.

Nakupljanje toksina uobičajen je uzrok nesanice. Ako imate problema sa spavanjem, to može značiti da biste trebali pročistiti jetru, jer je nesanica često povezana s problemima s jetrom. Napici od brokule, karfiola i sličnog povrća pomoći će u čišćenju jetre.

Ako se budite umorni i tromi, a osjećaj letargije prati vas cijeli dan, svakako biste trebali razmisliti o detoksikaciji. Ako pokušavate nadoknaditi nedostatak energije stimulansima, kao što su kofein i taurin, samo ćete pogoršati problem. Nakon kratkotrajnog osjećaja veće budnosti, dolazi do naglog pada tog osjećaja, nakon čega ćete se osjećati još umornije nego prije.

Tenzijska glavobolja

Hronične glavobolje, koje se stalno vraćaju, mogu upozoravati na preveliku količinu toksina u tijelu. Zadržavanje toksina jedan je od najvećih uzroka tenzijskih glavobolja i migrena. Treba znati da se tokom procesa detoksikacije glavobolje mogu pogoršati, ali nakon što se detoksikacija završi, trebale bi u potpunosti nestati ili barem biti znatno smanjene.

Osip i bubuljice

U uklanjanju toksina iz tijela organizmu pomaže i najveći organ koža. Ukoliko glavni organi za uklanjanje toksina ne rade kako bi trebali, tada u pomoć uskače koža. Da se tijelo pokušava očistiti od toksina, možemo prepoznati po neuobičajenim stanjima kože, poput osipa i bubuljica, odnosno akni. Mnogi problemi s kožom ukazuju na to da organizam treba čišćenje.

Tri načina čišćenja organizm

Da biste se riješili toksina i spriječili zdravstvene probleme, redovno čistite organizam.

1. Sauna je najjednostavniji način čišćenja organizma, a primijeniti ga može svako. Saune i banje već se odavno koriste u mnogim kulturama. Znojenje i sauna oduvijek su bili povezani s dobrim zdravljem i procesom liječenja.

2. Post je najstarija metoda čišćenja od toksina. Post čisti organizam – sve organe i ćelije – od štetnih tvari i obnavlja ih. Za vrijeme posta probava, srce i krvožilni sistem manje su opterećeni. Poboljšava se disanje, a pluća i ćelije organizma bolje se snabdijevaju kisikom. Post regulira rad mnogih organa i poboljšava cjelokupni metabolizam.

3. Prirodni kelati su agensi koji na sebe vežu toksine i teške metale, nakon čega ih izbacuju iz organizma. Postoje sintetički i prirodni kelati. Među snažnim prirodnim kelatima su hlorofil, korijander, zeolit i zelena glina.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision