Thursday, 27. January 2022.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Decembra. 2021. Bosna i Hercegovina
NSRS: Usvojeni zaključci, vraćanje nadležnosti u roku od šest mjeseci

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) usvojila je u petak  Zaključke u vezi sa informacijama o prenosu nadležnosti sa entitetskog  na nivo Bosne i Hercegovine.

Narodna skupština RS zadužuje Vladu Republike Srpske da u roku do šest mjeseci uputi na razmatranje i usvajanje u Narodnu skupštinu RS zakone i druge propise koji će omogućiti njeno nesmetano funkcionisanje.

Zakoni i drugi propisi kojima je izvršen prenos nadležnosti sa Republike Srpske na institucije Bosne i Hercegovine neće se primjenjivati na teritoriji RS od dana stupanja na snagu zakona i drugih propisa iz tačke 2. ovih zaključaka.

Zaključci u vezi sa Informacijom o prenosu nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja

Narodna skupština Republike Srpske usvaja Informaciju o prenosu nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja.

Narodna skupština RS povlači saglasnost koju je Zaključcima NSRS od 30. oktobra 2003. godine dala da se nadležnost iz oblasti indirektnog oporezivanja u okviru sistema poreske politike prenese na Parlamentarnu skupštinu BiH, kako bi se omogućilo razmatranje i usvajanje Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.

Narodna skupština RS povlači saglasnost koju je Zaključcima NSRS od 30. oktobra 2003. godine, dala Vladi Republike Srpske da može zaključiti Sporazum o nadležnostima u oblasti indirektnog oporezivanja između Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Narodna skupština RS zadužuje Vladu RS da povuče saglasnost na Sporazum o nadležnostima u oblasti indirektnog oporezivanja između Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, koji su dana 5. decembra 2003. godine, u prisustvu Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, potpisali premijeri entitetskih Vlada.

NSRS zadužuje Vladu Republike Srpske da u roku do šest mjeseci uputi na razmatranje i usvajanje u entitetsku skupštinu Zakon o porezu na dodatu vrijednost u RS i Zakon o akcizama RS.

Zakon o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, Zakon o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, Zakon o Upravi za indirektno oporezivanje, Zakon o postupku indirektnog oporezivanja, Zakon o postupku prinudne naplate indirektnih poreza, Zakon o porezu na dodatu vrijednost i Zakon o akcizama u BiH neće se primjenjivati na teritoriji Republike Srpske od dana stupanja na snagu Zakona o porezu na dodatu vrijednost u RS i Zakona o akcizama RS.

Zaključci o u vezi sa Informacijom o pravosudnim institucijama BiH

Narodna skupština Republike Srpske usvaja Informaciju o pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine.

Narodna skupština RS povlači saglasnost koju je Zaključcima NSRS od 25. februara 2004. godine  dala Vladi Republike Srpske za potpisivanje Sporazuma o prenošenju određenih odgovornosti entiteta kroz uspostavljanje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

Narodna skupština RS zadužuje Vladu RS da povuče saglasnost na Sporazum o prenošenju određenih odgovornosti entiteta kroz uspostavljanje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, koji su dana 11. marta 2004. godine potpisali predsjednici vlada oba entiteta i 18. marta 2004. godine ministar pravde Bosne i Hercegovine.

NSRS zadužuje Vladu RS da u roku do šest mjeseci uputi na razmatranje i usvajanje u NSRS Zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republike Srpske.

Zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Bosne i Hercegovine neće se primjenjivati na teritoriji Republike Srpske od dana stupanja na snagu Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu RS.

Zaključci u vezi Informacije o prenosu nadležnosti sa RS na nivo BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti

NSRS usvaja Informaciju o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo Bosne i Hercegovine u oblasti odbrane i bezbjednosti.

Narodna skupština RS povlači saglasnost na Odluku od 30. avgusta 2005. godine i Odluku o davanju ovlašćenja Vladi RS da potpiše Sporazum o prenosu nadležnosti iz oblasti odbrane na institucije Bosne i Hercegovine sa Vladom Federacije BiH.

NSRS zadužuje Vladu RS da povuče saglasnost na Sporazum o prenosu nadležnosti iz oblasti odbrane na institucije BiH potpisan sa Vladom Federacije BiH.

Narodna skupština RS zadužuje Vladu RS da u roku do šest mjeseci uputi na razmatranje i usvajanje u NSRS zakone iz oblasti odbrane i bezbjednosti.

Zakon o odbrani Bosne i Hercegovine, Zakon o službi u Oružanim snagama BiH, Zakon o Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH i Zakon o Agenciji za istrage i zaštitu BiH neće se primjenjivati na teritoriji Republike Srpske od dana stupanja na snagu zakone iz oblasti odbrane i bezbjednosti.

Ovi zaključci stupaju na snagu narednog dana od dana donošenja.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision