Utorak, 26. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 4° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Novembra. 2019. Bosna i Hercegovina
NSRS o platama budžetskih korisnika i diplomama
Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) danas će po hitnom postupku razmatrati set izmjena zakona o plaćama radnicima u upravi, prosvjeti, kulturi, visokom obrazovanju, MUP-u i pravosuđu.
Izmjenama zakona predviđeno je da se plaće radnicima u javnom sektoru ili onima koji ih primaju iz budžeta RS povećaju u rasponu od pet do 20 posto.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o Nacrtu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava RS, koji su predložili narodni poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović.

Tim zakonskim rješenjem traži se da se u registar zaposlenih unesu podaci o stručnoj spremi, odnosno podaci iz diplome o stečenoj stručnoj spremi koji sadrže ustanovu, mjesto i datum sticanja diplome, tj. podaci iz uvjerenja o diplomiranju.

Narodna skupština RS bi trebalo da se izjasni i o prijedlozima odluka o raspuštanju skupština općina Rudo i Teslić, nakon neuspjelih opoziva načenika tih lokalnih zajednica.

Poslanici bi, po hitnom postupku, trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o porezu na dohodak, zakone o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompetencijama, trgovini i stvarnim pravima.

Na predloženom dnevnom redu su nacrti zakona o poreskom postupku, visokom obrazovanju, obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju, ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i o sportu.

Bit će riječi i o nacrtima zakona o izmjenama i dopunama zakona o javno-privatnom partnerstvu, koncesijama te zaštiti životne sredine, izvještaju Pravobranilaštva o radu za prošlu godinu, prijedlogu odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i prijedlogu odluke o izradi Plana parcelacije za autoput Banja Luka-Prijedor.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision