Četvrtak, 28. Maja 2020.
Unsko-sanski kanton 19° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Maja. 2020. Sport
NSBiH poslao nove dopise nadležnim: Najkasniji termin za nastavak sezone polovina juna

Premijer liga Bosne i Hercegovine prekinuta je 12. marta, a iako se epidemiološka situacija značajno popravila, još uvijek vlada neizvjesnost kada je u pitanju njen nastavak.

Problem najviše pravi stav Ministarstva zdravlja RS-a, u kojem smatraju da se takmičarski fudbal ne može igrati prije 1. jula.

NSBiH je već nekoliko puta naglasio kako je krajnji datum za nastavak sezone 7. juni, a danas je predsjednik Takmičarske komisije Milorad O. Lale otkrio kako bi se eventualno moglo ići do 10. juna.

Sada iz krovne kuće bh. fudbala kažu da bi taj datum mogao biti i drugi vikend narednog mjeseca (juna), što znači 14. juni.

Saopštenje NSBiH prenosimo u cjelosti:

“NS/FSBiH je od prekida takmičenja u BH Telecom Premijer ligi, 14.03.2020, do danas zbog pandemije COVID 19, opredijeljen za nastavak odigravanja u sezoni 2019/2020.

Poduzete su sve neophodne aktivnosti, pravne radnje, procedure, preporuke UEFA i preporuke nadležnih tijela koje su preduslov za organizaciju utakmica na stadionima u našoj zemlji.

Potpuno svjesni, nadležnosti, globalne situacije ali i svakodnevnih promjena u smislu ublažavanja mjera održano je niz sastanaka Izvršnog odbora, sastanaka sa klubovima BH Telecom premijer lige, sastanka i pisane korespondencije sa nadležnim institucijama a sve sa željom da iskoristimo i minimalne uslove za nastavak takmičenja u zadnjem mogućem i izvodivom terminu a to je u vikendu 06.06. ili najkasnije 13.06.2020. Sve analize su pokazale da početak takmičenja iza vikenda 13/14.06.2020. nije realno provodiv zbog niza objektivnih razloga i takmičenje nije moguće nastaviti i realizovati da bi se isto okončalo do propisanog roka koji je postavljen od UEFA (02.08.2020.).

Odluke o ukidanju mjera zabrane održavanja sportskih takmičenja, a koje su još uvijek na snazi, donose nadležni organi u Bosni i Hercegovini.

Obzirom na različite informacije nadležnih kriznih štabova putem medija, različito tumačenje donesenih odluka i provodivosti ublažavanja mjera, NS/FSBiH je ponovo uputio pisane zahtjeve prema nadležnim enitetskim tijelima, 26.05.2020. kako bi dobili potvrdu i dozvolu za nastavak takmičenja i moguću realizuju svojih odluka.

Još uvijek nije stigao odgovor na dopise koje smo uputili nadležnim organima pa NS/FS BiH tako nema službenog odobrenja, niti dozvole za nastavak takmičenja u ligama svih kategorija.

Kada se zaprime pisane odluke i odgovori o statusu mjera na okolnosti epidemije korona virusa u našoj zemlji, Izvršni odbor NS/FS BiH će promtno djelovati i donijeti zvaničnu odluku o nastavku ili prekidu takmičenja koja se organizuju pod okriljem krovne kuće nogometa/fudbala u Bosni i Hercegovini”, stoji u saopštenju.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision