Srijeda, 27. Januara 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Januara. 2021. Bosna i Hercegovina
Novi soj virusa brzo se širi i prijeti BiH

Još se ne zna kada će u našu zemlju stići vakcina protiv koronavirusa, dok su u zemljama okruženja uveliko odmakli u procesu imunizacije, prigovarali su poslanici.

Kada će u BiH doći vakcine protiv koronavirusa, od kojeg proizvođača i u kojoj količini, pitanje je koje su jučer poslanici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH u više navrata uputili vlastima na online sjednici na kojoj se, pored ostalog, raspravljalo o Informaciji Vlade FBiH o uticaju pandemije koronavirusa na privredu i zdravstvo.

– Vakcine dolaze kada nam javi Ministarstvo civilnih poslova BiH, odnosno Covax mehanizam, jer je Ministarstvo direktno pregovaralo s njima. Bilo je nagovještaja da ćemo do 10. februara dobiti prve doze vakcine putem Covax mehanizma. Hoću da kažem da nismo kasnili s uplatom novca za vakcine putem tog mehanizma i očekujemo da će se i to vrednovati, rekao je Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva, dodajući opredjeljenje da vakcina mora biti registrirana ili unutar EU ili Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision