Wednesday, 12. May 2021.
Unsko-sanski kanton 18° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Jula. 2020. Zanimljivosti
Nova Mercedes S-klasa: Komandovanje sa zadnjeg sjedišta

Mercedes-Benz je odlučio da nam novu S-klasu, čija se prava premijera očekuje u septembru, za sada prikaže u dijelovima. Za prvi dio priče izabrali su MBUX sistem.

Druga generacija naprednog sistema donosi niz noviteta koji se tiču komandovanja i korištenja vozila iz kabine, a samo neke mogućnosti su “logovanje” sa automobilom, proširena realnost, dijeljenje sadržaja i upravljanje funkcijama sa zadnjeg sjedišta.

MBUX (Mercedes-Benz User Experience) je skup tehnologija koji čini osnovu funkcionalnosti novih Mercedesovih vozila, zbog kojeg su korištenje i boravak u vozilu pravo futurističko iskustvo.

Mogućnosti personalizacije i intuitivnog upravljanja postale su mnogo veće. Dovoljno je prisloniti prst na displej i po čitanju otiska prsta se “logujete” u vozilo, koje zatim sve podešava prema vašim željama, bilo da govorimo o poziciji sjedišta i volana, boji ambijentalnog svjetla,…

Nova S-klasa biće sposobna upamtiti čak sedam različitih profila putnika.

Novim MBUX sistemom se upravlja na više načina: putem glasovnih komandi, zatim putem tastera na volanu ili na samim ekranima, ali i gestikulacijom. Recimo, dovoljno je da samo pokretom ruke unazad otvorite panoramski krov. Sistem je unaprijeđen i time što se sada svim funkcijama može upravljati i sa zadnjeg sjedišta, što i priliči modelu kakva je S-klasa.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision