Četvrtak, 17. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 8° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Oktobra. 2019. Izdvojeno, Svijet
Nova Evropska komisija stupit će na dužnost 1. decembra

Europski parlament planira da nova Europska komisija, na čelu s Ursulom von der Leyen, stupi na funkciju 1. prosinca, mjesec dana kasnije nego što je bilo predviđeno, budući da Mađarska, Rumunjska i Francuska moraju predložiti nove kandidate za europske povjerenike, izjavio je glasnogovornik EP-a Jaume Duch Guillot.

“Parlament je spreman glasovati na vrijeme kako bi nova Komisija stupila na dužnost 1. prosinca i traži brzo imenovanje tri nova kandidata za europske povjerenike”, naveo je on na Twitteru, prenosi Beta.

Predsjednik EP-a David Sassoli nagovijestio je u subotu da će izbor nove EK-a vjerojatno biti odgođen za mjesec dana.

Odbijena tri kandidata

Europska komisija je trebala stupiti na dužnost 1. studenog, ali je EP odbio tri kandidata za povjerenike, čime je cijeli proces odgođen.

Tijekom postupka procjene kvalitete kandidata, odbačene su kandidature Madjara Laszla Trocsanyija (predloženog za resor proširenja EU-a) i Rumunjke Rovane Plumb (resor prometa), koji nisu prošli zbog “sukoba interesa”, dok je Francuskinja Sylvie Goulard (resor jedinstvenog tržišta) bila neuspješna na propitivanju eurozastupnika iz “etičkih razloga”.

Glasovanje EP-a o cijelom timu nove EK-a, koju je, nakon izbora u svibnju za EP, sastavila Von der Leyen, trebalo je biti održano 23. listopada.

O novoj Komisiji EP mogao bi se izjasniti tijekom plenarnih zasjedanja, od 13. do 14. studenog u Bruxellesu ili od 25. do 28. studenog u Strasbourgu.

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision