Monday, 14. June 2021.
Unsko-sanski kanton 13° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Marta. 2021. Sport
Nogometni savez BiH danas dobija novog predsjednika i Izvršni odbor

Danas se održava Generalna skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj ćemo dobiti novo rukovodstvo krovne kuće bh. nogometa.

Čelnici bh. nogometa će se danas sastati u 10 sati u hotelu Hills na Ilidži gdje će se najprije održati Redovna sjednica Generalne skupštine NS BiH na kojoj će biti govora o radu u protekloj i planovima za ovu godinu, a potom će u 12 sati početi izborna sjednica Generalne skupštine NS BiH na kojoj ćemo dobiti novi Izvršni odbor.

Tačno u podne počet će se razgovarati o izboru članova Izvršnog odbora i zamjenskih članova IO NS BiH, izboru predsjednika i dva potpredsjednika saveza, te članova pet komisija (Disciplinska komisija, Apelaciona komisija, Tužioci, Prvostepena komisija za licenciranje klubova, Drugostepena komisija za licenciranje klubova).

Dosadašnjeg predsjednika NS BiH Elvedina Begića koji je na toj funkciji proveo dva mandata, odnosno osam godina, trebao bi naslijediti Vico Zeljković.

Na današnjem sastanku skupštinara na dnevnom redu nalazi se i izbor članova Odbora za posredovanje i savjetovanje NS BiH, tijela u kojem se trenutno nalazi i trebao bi ostati i Ivica Osim, no iz izvora bliskih NS BiH saznali smo da se to tijelo danas najvjerovatnije neće izabrati.

Sjednice Skupštine moći će se pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu NS BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision