Srijeda, 17. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 18° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Jula. 2019. Zanimljivosti
Njujork podiže starosnu granicu za pušenje na 21 godinu

Njujork će podići starosnu granicu za kupovinu duvana i proizvoda od duvana sa 18 na 21 godinu prema propisima koji su potpisom guvernera te američke države postali Zakon.

Promena koja stupa na snagu za 120 dana odnosiće se na prodaju tradicionalnih duvanskih proizvoda kao i elektronskih cigareta i vaporizatora.

Guverner države Njujork Endru Kuomo, demokrata, rekao je da suviše dece i tinejdžera počinje da puši uprkos decenijama napora da se taj običaj iskoreni, i to delimično zbog reklama uperenih mladima.

“Podizanjem starosne granice za pušenje sa 18 na 21 godinu možemo da zaustavimo da cigarete i elektronske cigarete dođu do mladih ljudi pre svega i da sprečimo da cela generacija Nujorčana stekne skupe i potencijalno smrtonosne zavisnosti”, rekao je Kuomo u saopštenju u kome je objavio da je potpisao taj zakon.

Prema Američkom društvu za rak, 95 odsto svih pušača počinje da puši pre 21 godine. Podizanje starosne granice za kupovinu duvana, što je predlog koji je to društvo nazvalo “Duvan 21” bio je jedan od glavnih prioriteta te grupe u Njujorku.

Šesnaest američkih država podiglo je starosnu granicu za duvan na 21, mada će neke promene stupiti na snagu kasnije ove, ili narednih godina.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision