Tuesday, 25. January 2022.
Unsko-sanski kanton -5° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Decembra. 2021. Region
Nevrijeme u Dalmaciji, jugo rušilo stabla, u Sloveniji palo i do 80 centimetara snijega

Splitski su vatrogasci zbog jakog juga koji je puhao tokom noći na širem području grada imali pune ruke posla, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita.

Jak vjetar prijetio je da će urušiti cijelu skelu postavljenu na Tomića stinama u samom središtu Splita, daske su već padale daske na ulicu pa su vatrogasci to sanirali. Poslije ponoći pozvali su ih građani i prijavili da su odlomljene grane sa stabla pale na osobno vozilo u centru grada, u Riječkoj ulici, pa su pohitali na teren kako bi uklonili otpale grane.

U noći su vatrogasci splitskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva gasili požar na tri plastična kontejnera koji su gorjeli u Varošu, u Plinarskoj ulici, a na terenu su bila tri gasitelja s jednim navalnim vozilom. U dva sata poslije ponoći alarmirani su na dva različita mjesta, na Obali kneza Domagoja gdje su morali ukloniti stablo koje je palo preko ceste, pa je tamo otišli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, dok su njihove kolege iz DVD- a Split stigli u Držićevu ulicu kako bi uklonili stablo s osobnog vozila.

Sinoć su na Klisu oko 20 sati zajedno s policijom i potražnim psom tražili muškarca osumnjičenog za obiteljsko nasilje. Potom su morali na teren na Kašjune gdje su pilili stablo koje je prijetilo da će pasti na prometnicu. Sredozemna ciklona donijela je nove probleme u cijeloj Dalmaciji, javlja Dalmacija danas.

Visoki valovi sinoć  i jutros poplavili su dio obale. Prema dostupnim informacijama, plima je bila najintenzivnija na području Vodica, gdje se velik dio rive sinoć  našao pod morem.

Plime je bilo i u Splitu. Valovi su nanijeli ogromne količine šljunka i kamenja na plaže okrenute prema jugu. Za razliku od protekle dvije ciklone koje su donijele lebić i oštro zbog kojih se pod morem našao dio splitske rive, ovoga puta najpoznatija splitska šetnica ostala je pošteđena većih problema. DHMZ je na dubrovačkom području izmjerio valove visine do 6.9 metara.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision