Monday, 23. May 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Januara. 2022. USK
Nastavljena politička kriza u USK, prijeti potpuna financijska blokada

Vanredna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) najavljena za jučer nije ni održana zbog nedostatka kvoruma, odnosno opravdanog ili neopravdanog nedolaska 15 zastupnika. Jedan od zastupnika je odsutan od ranije iz opravdanih razloga, dok se ovaj put nisu pojavili članovi zastupničkih klubova Stranke demokratske akcije (SDA), Naše stranke, Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK-a) i Laburističke stranke.

Na taj način nastavljena je politička kriza i nefunkcionisanje Kantonalne skupštine, s obzirom da se na sjednici trebalo raspravljati i odlučivati o Odluci o privremenom financiranju Unsko-sanskog kantona i Kantonalnog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Ovakav epilog uslijedio je nakon što na prošlosedmičnoj redovnoj sjednici nije podržano razmatranje Prijedloga budžeta po hitnoj proceduri i Financijski plan i program ZZO USK.

Premijer Mustafa Ružnić ponovio je kako su mandati svih članova Vlade na raspolaganju, ukoliko neko drugi na zakonit način može formirati vlast.

Predsjedavajući Halkić najavio je nastavak političkih pregovora i razgovora, kao i vjerovatno sazivanje nove hitne sjednice već u ovoj sedmici.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision