Srijeda, 11. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 15° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Septembra. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Dogovor zeničkih rudara i Elektroprivrede BiH, slijedi deblokada računa

Deblokada računa zeničkom rudniku trebala bi biti najkasnije do četvrtka  ujutro, potvrdio je Sinan Husić, predsjednik Samostalnog sindikata radnika u rudnicima Federacije Bosne i Hercegovine.

Rezultat je to sastanka direktora Elektroprivrede BiH Bajazita Jašarevića i direktora Rudnika mrkog uglja Nevzeta Vrškića. Dogovor je postignut tako da će Elektroprivreda za zenički rudnik uplatiti određeni iznos Poreskojoj upravi Federacije BiH, kako bi bio deblokiran račun.

„To znači da se vrši transakcija novca prema rudnicima mrkog uglja Breza i Zenica, odnosno u cilju deblokade računa i jednog i drugog rudnika. Ta aktivnost će biti završena odmah. Na taj način principom automatizma otvara se mogućnost primjene kolektivnog ugovora u rudnicima Breza i Zenica“, rekao je Husić.

Husić je dodao da je na taj način ispunjeno ono zbog čega su i protestovali u utorak. Nezadovoljstvo rudara kulminiralo je prošle sedmice, nakon što je Poreskaa uprava Federacije BiH blokirala račune u dva rudnika mrkog uglja u Zenici i Brezi. Zbog toga je upitna isplata primanja rudara, a zenički rudari još u petak su obustavili proizvodnju.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision