Nedjelja, 1. Decembra 2019.
Unsko-sanski kanton 3° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Decembra. 2019. Svijet
Nastavljaju se protesti u Hong Kongu, više hiljada na ulicama
Nakon sedmice relativnog mira, više hiljada antivladinih demonstranata, uključujući mnoge starije stanovnike, izašli su na ulice Hong Konga u nedjelju uzvikujući parole “revolucija našeg vremena” i “osloboditi Hong Kong”.

Protest, koji je održan u užurbanom trgovačkom kvartu Tsim Tsa Tsui, uslijedio je nakon što su se na stotine ljudi uputile prema američkom konzulatu kako bi pokazale “zahvalnost” na podršci SAD-a za demonstracije koje su održavaju u Hong Kongu skoro šest mjeseci.

Mašući plakatima na kojima je pisalo “Nikad ne zaboravite zašto ste započeli” i crne zastave sa logotipom “Revolucija sada”, demonstranti su prolazili pokraj gradske rive Kowloon gdje se nalaze luksuzni hoteli i tržni centri.

Prošle sedmice je u Hong Kongu vladalo relativno mirno stanje nakon što su lokalni izbori prošle nedjelje donijeli veliku pobjedu prodemokratskim kandidatima.

Međutim, aktivisti su se obvezali da će održati zamah protesta sa tri marša u nedjelju.

Antivladini protesti potresli su bivšu britansku koloniju od juna, ponekad prisiljavajući vladine urede, kompanije, škole i čak međunarodni aerodrom na zatvaranje.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision