Thursday, 5. August 2021.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Januara. 2021. USK
Nakon zemljotresa: Dom zdravlja Bihać treba hitnu sanaciju ili nove prostorije, zidovi popucali, krov prokišnjava…

Razorni zemljotres koji je pogodio Petrinju napravio je štete i u Bihaću, Cazinu, Bužimu… Dom zdravlja Bihać pretrpio je velika oštećenja, a uposlenici rade u teškim uvjetima. Kako  je kazao direktor Doma zdravlja Ademir Jusufagić, bilo je veoma strašno kada je zgrada podrhtavala.

– Došlo je do promjene strukture, statike, poda, zidova pregradnih… To se sve razdrmalo, popucalo. Evukirali smo sve iz zgrada. Anagažirali smo firmu koja se bavi statikom, „Euroing“, a prema njihovom preliminarnom izvještaju trebalo bi izvršiti sanaciju objekta što bi koštalo do 4,3 miliona KM ili praviti novu zgradu nekih, a nekih 5.000 kvadrata koštalo bi oko 6 miliona KM – rekao nam je Jusufagić. Naveo je i da su dobili preporuke o sigurnosti objekta. Oštećen je i krov pa zgrada prokišnjava.

– Dato je pravo na korištenje prizemlja i prvog sprata A i B bloka, ostalo je neupotrebljivo. Drugi, treći, četvrti i pet sprat, kao i D blok su neupotrebljivi. Trebalo bi pristupiti sanaciji. Vlada USK je pokrenula mehanizam da se uradi elaborat o sanaciji ili da se krene u pravljenje nove zgrade – pojasnio je Jusufagić.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision