Utorak, 22. Septembra 2020.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Septembra. 2020. USK
Nakon dva mjeseca stanke, poslanici jučer održali sjednicu Skupštine USK

Nakon dva mjeseca stanke, poslanici  su jučer održali sjednicu Skupštine USK. Prvi dio bio je u znaku novih Zakona koji su u konačnom dobili podršku i to značajnom većinom glasova što pozicije ali i  opozicije. Usvojen je tako Zakon o turizmu kao i izmjene Zakona o sudskim taksama.

U formi nacrta Skupština je dala zeleno svjetlo na Nacrte zakona o izmjenama Zakona o administrativnim taksama i tarifi kao i  na izmjene Zakona o porezu na promet nekretnina kojim se, između ostalog, definiše da taj porez plaća isključivo kupac. Uz to, za mlade bračne parove usvojene su brojne olakšice koje će ih motivisati za rješavanje stambenog pitanja.

Drugi dio  skupštinskog zasjedanja većinom su obilježili izvještaji o radi i finansijskom poslovanju za prošlu, te planovima za ovu godinu i to zdravstvenih ustanova apoteka Cazin, Sanski Most, Ključ, Bužim, te Radio televizije Unsko-sanskog kantona. Svi su dobili podršku skupštinskih zastupnika bez mnogo rasprave, dok se o posljednjoj tački  Dnevnog reda, sigurnosti i epidemiološkoj situaciji više razmatralo..

Zato je i doneseno nekoliko zaključaka vezano za migrantsku situaciju na području Kantona. Ono što se godinama čekalo je i Nacrt zakona dopunskim pravima branilaca i članovima njihovih porodica, koji je dobio zeleno svjetlo, te se kreće u finalnu proceduru kao bi on i zaživio.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision