Subota, 21. Novembra 2020.
Unsko-sanski kanton 2° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Novembra. 2020. USK
Nakon 20 godina čekanja: Uskoro izgradnja mosta koji će povezati lokalne puteve Cazina, Bužima i Velike Kladuše

U Bihaću je u petak  po 192. put zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona, kojom je predsjedavao Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK.

Vlada Kantona je na današnjoj sjednici donijela odluku o usvajanju programa utroška dijela sredstava za grantove drugim nivoima vlasti.

– “Grant od 5000 KM dodijelit ćemo za finansiranje izrade projekto-tehničke dokumentacije za glavni projekat Sejdića most, po zahtjevu Mjesne zajednice Jusufovići, općina Bužim, a radi se o projektu koji bi trebao povezati lokalni put Ljubijankići i lokalni put Sejdića most-Mrcelji – Todorovo u općini Velika Kladuša. Na izgradnju ovog mosta čeka se više od 20 godina kako bi povezao lokalne puteve između Bužima, Cazina i Velike Kladuše”, obrazložio je Adnan Alagić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline.Aktivnosti za izradu ovog mosta traju od 1997. godine kada je od strane projektnog društva GZG d.o.o. Sarajevo izrađen izvedbeni projekt lokalnog puta Ljubijankića most-Sejdića most. Ovaj most sastavni je dio lokalnog puta Ljubijankića most-Sejdića most, te se isti nalazi na administrativnoj granici.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision