Subota, 27. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 17° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Jula. 2019. USK
Na sportskom aerodromu Golubić učestali letovi znatiželjnih turista

Jučer je na sportski aerodrom Golubić sletjelo je više od deset žirokoptera sa turistima iz Mađarske. Ovi sportsko-turistički letovi nastavak su entuzijazma Hamdije i Dževada koji su iz ljubavi prema aerosportu tokom ove ljetne sezone organizirali dolazak nekoliko grupa turista na aerodrom Golubić.

Znatiželjni letači u gradu Bihaću ostaju nekoliko dana a prilikom boravka posjećuju vojni aerodrom Željavu te ostale ljepote po kojim je Bihać poznat, poput Nacionalnog parka Una.

Za nekoliko sati u Bihać pristiže i vodena karavana sa preko 80 čamaca, na kupalištu Beton uskoro počinju skokovi sa zračnog jastuka – bloba, a zatim tradicionalni skokovi sa gradskog mosta, dok je za noćni termin zakazan muzički spektakl Alena Islamovića i Halida Bešlića.

Prije dvije noći imali smo priliku da na igralištu Bigram uživamo u svirci grupe Space Patrol, a već nadolazeću srijedu grupa Emberdown na istoj lokaciji dogrijat će ljetnu žegu metal rifovima. S ponosom možemo reći da Bišćani i svi posjetitelji uživaju u zaista bogatom kalendarskom bihaćkom ljetu.

Sudeći po potencijalu koji naš grad ima da putem aerodroma Golubić primami male letače koji iz vikenda u vikend negdje putuju, a kojih diljem evrope ima na hiljade, nezamisliva je mogućnost koja se otvara za daljni razvoj ovog vida turizma ukoliko bi se na Željavi omogućilo sletanje svih turista koji prakticiraju “letački” stil života.

Uz sinergiju entuzijasta, javnog sektora i vlasti vjerujemo da je i to moguće.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision