Friday, 3. December 2021.
Unsko-sanski kanton 2° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Novembra. 2021. USK
Na području USK obilježen 25. Novembar Dan državnosti BIH

Politička, ekonomska i općenito društvena situacija u državi je takva da nikad nije bilo važnije obilježavanje historijskog Dana državnosti. Njenu postojanost i opstojnost i pored stalnih napada na njene granice, narode, način suživota, moramo očuvati, poruke su poslane sa ceremonije obilježavanja Dana državnosti BiH u Unsko-sanskom kantonu…

Odbraniti Bosnu i Hercegovinu u njenim avnojevskim granicama, podsjećati mlade generacije na sve ono što je ova država prošla u svojoj modernoj historiji, u ovakvoj političkoj klimi koja posljednjih mjeseci vlada, mora biti imperativ za svakog ko se osjeća Bosancem i Hercegovcem.

Ne postoji postdejtonska BiH, postoje hiljadugodišnje dokazi o državnosti zemlje u srcu Evrope, a još će dugo Bosna i Hercegovina biti država svih njenih naroda, poruke su zakonodavne i izvršne vlasti Unsko-sanskog kantona prilikom  obilježavanja Dana državnosti.

Posjetom mezarjima i grobljima, u skladu sa vjerskim i civilizacijskim nazorima, odata je počast najzaslužnijim, onima koji su svojim životima nama omogućili da danas živimo u jedinstvenoj, nedjeljivoj i međunarodno priznatoj Bosni i Hercegovini.

Najmanje što moramo uraditi jeste ne dopustiti zaborav na njihove žrtve i stalno podsjećati da Bosna i Hercegovina ima svoje Bosance i Hercegovce koji će je braniti i odbraniti, kazano je uz ostalo tokom današnjih memorijalnih aktivnosti.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision