Tuesday, 7. December 2021.
Unsko-sanski kanton 1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Avgusta. 2021. Bosna i Hercegovina
Na šta pare troši Predsjedništvo BiH / Revizori uočili brojne nepravilnosti: Od troškova putovanja do zapošljavanja nepoznatih osoba

Državni revizori u izvještaju o financijskoj reviziji Predsjedništva BiH za 2020.godinu uočili su brojne nepravilnosti i nelogičnosti kada je u pitanju trošenje novca poreznih obveznika.

Standardno, revizori su našli najveće zamjerke u javnim nabavkama, ali troškovima putovanja, raznim naknadama, troškovima reprezentacije…

Međutim, zamjerke su uočene i potpisanim ugovorima o djelu. Na desetine je nelogičnosti u radu ove institucije i isplatama narodnog novca, prenosi dnevnik.ba.

– Analizom troškova nastalih temeljem ugovora o djelu, nismo se mogli uvjeriti kako su troškovi za ugovore o djelu u Uredu broj 3 u ukupnom iznosu od 39.000 KM opravdani. Naime, jedna osoba je angažirana putem ugovora o djelu tokom  cijele godine za mjesečnu naknadu u iznosu od 2.000 KM, a za poslove regionalnog političkog analitičara plaćanje se vršilo mjesečno u eurima putem inozemne doznake – istakli su revizori.

Kako je naglašeno, druga osoba je angažirana za mjesečnu naknadu od 1.250 KM, također cijelu godinu, a za poslove logistike u Uredu oficira  za vezu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision