Thursday, 20. January 2022.
Unsko-sanski kanton 1° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Novembra. 2021. Sport
Muk u NSBiH, bačena je koska u vidu Pjanića, a glavni akteri se sakrili

Šutnja se nadvila nad savezom, glave su u pijesku, telefoni su utihnuli, kancelarije zaključane. Ništa se ne vidi. Valjda od magle.

Otprilike tako je svake jeseni, negdje pred kraj godine. Nakon svakog debakla, povlače se u sebe i probleme prebacuju na druge ili ih sklanjaju pod tepih.

Umjesto da se vijeća, razgovara, propituje i analizira, da se traže odgovori na pitanje: zbog čega se došlo na najnižu tačku od formiranja reprezentacije, odgovorni su nestali i uslijedio je muk.

Nogometna vlada ne vidi potrebu da upita predsjednika Zvjezdana Misimovića, kakve informacije ima, št se sve dešavalo oko Pjanića, jer on je najbolje obavješten. On zna sve. Da li planiraju neke poteze?

Šta kaže predsjednik Zeljković o tome da li je A tim ispunio zadatke? Da li je Petev zaslužio kritike ili pohvale? Šta smo dobili u ciklusu, a šta izgubili? Šta se desilo s U-21 reprezentacijom? Da li Starčević treba dobiti novu šansu ili ga treba ispratiti s kartom u jednom smjeru?

Puno pitanja, a umjesto odogovora poturena je “žvaka” u vidu Miralema Pjanića, za koju se javnost zalijepila.

Dobro, evo Pjanić može sutra poslati poruku da se oprašta od reprezentacije. I, da li su svi problemi riješeni?

Oni koji imaju glas, koji odlučuju, koji mogu postaviti i smijeniti, presjeći i zaključiti, ovoga puta šute. Nema slika s druženja kao u Kazahstanu i Ukrajini, jer ovoga puta nema se šta nazdraviti i proslaviti.

Članovi Izvršnog odbora pronaći će razlog da opravdaju i ovaj rezultatski i svaki drugi debakl. Neće se previše zamarati analizama, jer kome su one potrebne. Ne osjećaju odgovornost i nemaju trunke savjesti. Oni se pripremaju za atraktivno putovanje u “grad anđela” narednog mjeseca. Treba se spakovati za jedan fini izlet u Ameriku, gdje će u sred zime boraviti na ugodnoj temperaturi. S dnevnicama i paušalima. Daleko od našeg sivila

Probleme bh.fudbala ostaviće po strani, kao da ih neko drugi treba riješiti, a ne oni, bogato plaćeni neradnici.

(D. K./Sportske.ba)

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision