Sunday, 5. February 2023.
Unsko-sanski kanton -2° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Aprila. 2022. USK
Mladi sa idejama za biznis: Fondacija “Mozaik” i Grad Bihać podržali 14 projektnih ideja u malom biznisu

Četrnaest projekata mladih dobilo je financijsku podršku Fondacije „Mozaik“ i Grada Bihaća nakon što su sa svojim idejama konkurisali na javni poziv Omladinske banke Bihać.

Odabrani su mali biznisi koji će doprinijeti razvoju lokalne zajednice i koji kod mladi razvijaju ideje aktivizma, volonterizma i poduzetničkog duha. Proteklih godina Fondacija je uz podršku Bihaća ali i drugih općina i Gradova usmjerila značajna financijska sredstava u realizaciju inovativnih ideja mladih ljudi…

Fondacija ‘Mozaik’ nastala je prije dvije decenije, 2002. godine i danas važi kao jedna od najinovativnijih fondacija u Jugoistočnoj Evropi koja  osnažuje i ulaže u mlade. Njen program Omladinske banke prepoznat je kao izuzetno uspješan i realizuje se u brojnim lokalnim samoupravama.

Cilj je uključivanje mladih u unapređenje svojih sredina a ujedno mladima je ovo prilika da ovladaju s liderskim i praktičnim vještinama, izgrade  samopouzdanje i započnu nove radne poduhvate. Da je interes iz godine u godinu veći, pokazuje i današnji primjer iz Bihaća gdje su  predstavljeni projekti koji su osvojili najveći broj glasova nakon objavljenog poziva Omladinske banke za tekuću 2022. godinu.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision