Saturday, 19. June 2021.
Unsko-sanski kanton 19° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Aprila. 2021. Bosna i Hercegovina
Mladen Ivanić otkrio principe na kojima bi trebala djelovati koalicija opozicionih stranaka iz oba entiteta

Ideja o stvaranju koalicije opozicionih stranaka na nivou cijele BiH nije tako nerealna ideja, kako se na prvi pogled čini, kazao je počasni predsjednik i osnivač PDP-a Mladen Ivanić.

Prema njegovim riječima, za tako nešto je bio potreban samo jedan uslov, a to je da se i na bošnjačkoj političkoj sceni pojave ljudi koji će prihvatiti realnost, a to je da nema otcjepljenja RS-a, ali i da nema unitarne BiH, odnosno da će RS nastaviti postojati. To su i osnovni principi Dejtonskog sporazuma, kazao je Ivanić.

– Ne vidim kome bi to moglo biti problematično, osim elitama koje imate na vlasti, a koje će sve izgubiti ako se umjesto ove glupe, bespotrebne, neprestane priče, koja je još dodatno proizvedena ovim non paperom, o raspadu ili o ratu, što Izetbegović govori, vratimo normalnim stvarima. Ako toga bude bilo, i u RS-u i u FBiH, da se razgovara na tim principima, normalno je da se dogovorimo. Nećemo valjda mi iz opozicije praviti koaliciju sa onima koji zagovaraju rat, a to je Izetbegović i SDA, kazao je Ivanić, gostujući na Face TV.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision