Utorak, 29. Septembra 2020.
Unsko-sanski kanton 16° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Septembra. 2020. USK
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković boravi u radnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu

Zamjenica Predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković boravi danas  u radnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu. Planirana je  posjeta Gradu Bihaću, a ministrica Turković imaće susret  sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem.  Predviđen je i obilazak Aerodroma Bihać sa gradonačelnikom i direktorom Aerodroma Adnanom Bajrić.

Prije Bihaća, Turković je posjetila  Bosanski Novi gdje je  razgovarala  s lokalnim zvaničnicima i stanovnicima o potencijalnom problemu odlaganja radioaktivnog otpada s druge strane rijeke Une – u Hrvatskoj.  Turković je kazala da je vrijeme da se problem Trgovske gore rješava s prijateljima naše države van BiH.

“Treba se osloniti na naše prijatelje van zemlje, na naše kontakte i na pravne norme koje postoje i pronaći pravi način. Ovdje možemo sve dogovarati, bit će komisije i komisijice, bilo ih je i do sada. Iako ih je bilo raznih komisija posljednjih 15 godina, one nisu napravile ništa, pravni timovi su nešto radili, ali jednostavno to nije način na koji se može dobaciti. Pare će se potrošiti, a ništa se neće napraviti”, istakla je Turković

 

 

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision