Tuesday, 7. December 2021.
Unsko-sanski kanton -1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Oktobra. 2021. Bosna i Hercegovina
Ministrica pravosuđa i policije Švicarske Karin Keller-Sutter u službenoj posjeti BiH

Ministrica pravosuđa i policije Švicarske Karin Keller-Sutter doputovat će u službenu posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će se danas u Sarajevu sastati sa ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem i  ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Milošem Lučićem. 

Razgovarat će se o jačanju odnosa između dviju država, sa posebnim osvrtom na trenutnu situaciju i saradnju u oblasti migracija, najavljeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Sastanak  sa Lučićem biće održan u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, najavljeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.
U okviru zvanične posjete BiH ministrica Keller-Sutter  će obići i centre za prihvat migranata Ušivak u Hadžićima, gdje će razgovarati sa predstavnicima Službe za poslova sa strancima BiH.

U saopštenju Ambasade Švajcarske u BiH ističe se da migracije predstavljaju stalne izazove za BiH zbog njene lokacije uz spoljnu granicu EU.

Radna posjeta  ministrice Švicarske, koje se bavi pitanjima migracija i azila, potvrđuje predanost Švicarske u suočavanju sa izazovima migracija.

“BiH se sve više koristi kao tranzitna zemlja prema zapadnoj Evropi duž takozvane Zapadnobalkanske rute. Zemlja se u velikoj mjeri oslanja na međunarodnu pomoć, posebno u pružanju skloništa i zdravstvenih usluga hiljadama migranata koji ne ispunjavaju uslove za ulazak u EU”, navodi se u saopštenju.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision