Friday, 22. October 2021.
Unsko-sanski kanton 11° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Septembra. 2021. USK
Ministarstvo i Sportski savez USK zajednički do sveobuhvatne strategije razvoja sporta

U prostorijama Ministarstva nauke, kulture i sporta USK-a  u petak  je održan sasatanak resornog ministra Almina Hopovca sa predstavnicima Komisije za izradu Strategije za razvoj sporta USK-a 2021.-2027. Riječ je o jednom od najvažnijih strateških dokumenata Kantona, čija izrada bi trebala biti završena krajem ovog mjeseca…

U narednih sedam godina ovaj strateški dokument bi trebao definirati put i razvoj sporta u USK-u, konkretno kada je u pitanju profesionalni, školski, ali i amaterski sport. Između ostalog biće definisana saradnja, ali i obaveze Kantonalne vlade i lokalnih zajednica prema sportskim radnicima, klubovima i savezima.

Prema riječima ministra Almina Hopovca, Strategija se dotiče određenih standarda i određenih infrastrukturnih projekata, kada su u pitanju sportski objekti i sportski terenu, dakle jedna sveobuhvatna strategija i cjelina koja će zasigurno, ako se bude  poštovala i nastojalo da se realizira, sigurno dovesti do razvoja sporta na USK-u u idućem periodu.

Da je ogroman značaj ove strategije, navodi Emir Dautović, predsjednik SS USK-a. Najvažnije je da će ona pomoći sportistima, ali i sportskim radnicima da apliciraju za različita finansijska sredstva, tvrdi Dautović. Izrada Strategije za razvoj sporta USK-a bi trebala biti završena do kraja mjeseca, a nakon ćega će biti upućena u skupštinsku proceduru na razmatranje.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision