Utorak, 11. Avgusta 2020.
Unsko-sanski kanton 15° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Avgusta. 2020. USK
Ministar sigurnosti BIH Selmo Cikotić danas u Krajini “polaže prvi ispit” na funkciji ministra: Kako riješiti haos s migrantima

Novoimenovani ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić danas će početi dvodnevnu posjetu Unsko-sanskom kantonu u kojoj vlada haotična situacija zbog velikog broja migranata na ovom području.Ovo je ujedno njegova prva posjeta Krajini čiji zvaničnici vape za pomoći države a samim time i ministra sigurnosti. Cikotić je 23. jula imenovan za ministra sigurnosti BiH. On je tada rekao da će pitanje ilegalnih migranata biti prvo kojim će se baviti po preuzimanju dužnosti.

Prema protokolu, on bi se trebao sastati sa premijerom USK Mustafom Ružniće, te gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem. Također, predviđen je i obilazak kampa za prihvat migranata Lipa

Vlasti i stanovnici Unsko-sanskog kantona tvrde da su na udaru migranata i da zvaničnici na nivou BiH ništa ne poduzimaju da ovaj problem bude riješen ovaj problem, te da najveće posljedice migrantske krize trpi upravo ovaj kanton.

Ono što lokalne vlasti zabrinjava jeste sve veći broj migranata u gradskim područjima Bihaća, Velike Kladuše i Cazina. Procjenjuje se kako je situacija teža nego prošle godine.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić u više navrata je isticao kako se neće tolerisati povećano prisustvo migranata u gradskim zonama te da će lokalne i kantonalne vlasti uskoro pristupiti formiranju sabirnog kampa za migrante po uzoru na Vučjak.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision