Utorak, 1. Septembra 2020.
Unsko-sanski kanton 2° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Septembra. 2020. USK
Ministar sigurnosti BIH održao sastanak o migracijama u fokusu situacija u USK

Na poziv ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Selme Cikotića, jučer  je održan radni sastanak sa predstavnicima vlasti USK-a Mustafom Ružnićem, gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, te policijskim komesarom Mujom Koričićem.

Višesatnom sastanku prisustvovali su predstavnici Delegacije Evropske unije u BiH, Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Službe za poslove sa strancima BiH te Operativne grupe Ministarstva sigurnosti. Najbitniji zaključci sastanka su, premještanje maloljetnika iz Bire i Mirala, zatvaranje ovih centara, te proširivanje kapaciteta na Lipi.

Maloljetnici iz Bire trebali bi biti izmješteni u Prihvatni centar Duje kod Doboja, dok će punoljetni, ukoliko ne odu u “game” (ilegalni prelazak granice op.a.), bit će prebačeni u kamp Lipa. Bira će nakon toga biti zatvorena.Rok za zatvaranje Bire je 10 dana, ukoliko on ne bude ispoštovan, migranti će zbog sigurnosti građana, kako  je potvrđeno, “silom” biti prebačeni u kamp Lipa. Kada je riječ o Miralu, za njegovo zatvaranje potreban je prihvatni centar van grada jer neće biti dozvoljeno da se migranti iz ovog kampa prebace u kamp Lipa.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision