Utorak, 25. Avgusta 2020.
Unsko-sanski kanton 1° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Avgusta. 2020. USK
Migrantska kriza na području USK sve teža

Vlasti Unsko-Sanskog kantona donijele su odluku kojom zabranjuju ulazak migranata u ovaj kanton. Od ranije je poznato da vlasti Republike Srpske ne dozvoljavaju zadržavanje migranata na području ovog entiteta. Na samoj liniji razgraničenja tkz. ničijoj zemlji, policija pregleda sva vozila koja ulaze u USK, te kontroliše da li u autobusima i ostalim vozilima ima migranata.

Veća grupa migranata jučer  je nakratko blokirala cestu na magistralnom putu Bosanski Novi – Bosanska Otoka u blizini entitetske linije na području Federacije BiH. Shodno tome, na teren su izašli pripadnici MUP-a USK, ali i policija iz RS-a koji su ih uspjeli ukloniti s ceste.

Vlast i građani Krajine se mjesecima bore s migrantskom krizom, a na području Unsko-sanskog kantona ima  između 7.000 i 10 hiljada migranata i situacija postaje svakim danom sve gora.

Inače, migranti su gladni, žedni i ne znaju dokle će ovo trajati. Crveni križ USK će im obezbijediti hranu, piće i medicinska pomoć. Još uvijek se ne zna koliko će ova situacija trajati i kako će se razvijati. Izvjesna je samo Odluka Operativne grupe za upravljanje migrantskom krizom – nema dodatnog priliva grupa migranata u USK.

 

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision