Ponedjeljak, 2. Decembra 2019.
Unsko-sanski kanton 7° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Decembra. 2019. Izdvojeno, USK
Migrantska kriza: Još jedna godina je pred nama, a zima dolazi

Ova odlazeća godina će ostati i upamćena po nesposobnosti države da upravlja sa migrantskom krizom čiji je najveći teret ponio upravo USK.

Migrantska kriza u USK polako ulazi u novu godinu. Ovu ćemo pamtiti po nekontrolisanom dolasku na desetine hiljada nesrećnika iz ratom zahvaćenih zemalja ali i ekonomskih migranata kojima je cilj Europa.

Godina će ostati i upamćena po nesposobnosti države da upravlja sa migrantskom krizom čiji je najveći teret ponio upravo USK. Vlasti Kantona, gradova i općina sami se nose sa ovim velikim problemom. Kada je riječ o financijskom aspektu krize, iz europskih fondova Bosni i Hercegovini usmjerena su značajna sredstava od kojih veliki dio nije operativan zbog izostanka lokacija gdje bi trebali zaživjeti migracioni centri.

Vlada Federacije u sedmom mjesecu doznačila je USK 4 miliona maraka za potrebe zdravstva i uspostavu povoljnijeg stanja sigurnosti u BIH. Prije dvije sedmice zabilježili smo i posjetu USK-u zvaničnika Evropske komisije. Kazano je tada da su stigli sa namjerom da se na licu mjesta uvjere u razmjere migrantske krize. Obišli su prihvatne centre kao i kamp Vučjak te najavili mogućnost skorog izmještanja migranata prioritetno iz Vučjaka na lokacije oko Sarajeva i Tuzle.

Sve što je najavljeno još je na čekanju, osim zime, jer ona je tu pred vratima…

ZADNJE VIJESTI IZ Izdvojeno USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision