Tuesday, 16. August 2022.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Novembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima, a posebno se izdvajaju putevi: Priluka-Glamoč-Mlinište, Bosanski Petrovac-Drvar-Resanovci, Olovo-Semizovac i Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ.

Upozorava se na mjestimično vlažan ili mokar kolovoz, kao i na učestale odrone, te savjetuje opreznija vožnja.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova u blizini kamenoloma u Stuparima, na magistralnom putu Kladanj-Tuzla. U vremenu od 08.00 do 16.00 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, zbog sanacionih radova na mostu, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 22.00 do 06.00 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj će biti potpuno obustavljen večeras od 22.00 sata do subote, 20. novembra do 06.00 sati. Putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćat će obilaznicom oko tunela, dok će sva vozila iz smjera Tuzle ići preko Dubrava.

Na magistralnom putu Orahova-Vrbaška (radi se o putu koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) i dalje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, a alternativni pravac je preko Banjaluke i Prijedora.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision