Nedjelja, 2. Avgusta 2020.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Avgusta. 2020. Zanimljivosti
Luksuzno plutajuće utočište: Ekološki hotelski apartman koji čuva planetu

Inspiriran Džejms Bond filmom iz 1977. godine „Špijun koji me je volio“, Anthenea je luksuzno plutajuće utočište sa zadatkom da čuva planetu. Proizveden u Francuskoj, Anthenea je ekološki hotelski apartman koji se napaja isključivo solarnom energijom.

Električna kapsula predviđena je za novu vrstu turizma koji odgovara na mnoge ekološke izazove današnjice, uključujući klimatske promjene, podizanje nivoa mora, prenaseljenost obala…

Plovilo funkcionira u potpunosti autonomno, koristeći pet solarnih panela za pokretanje nečujnog električnog motora i sisteme za preradu otpadnih voda. Kapsula se u potpunosti može reciklirati, a dizajnirana je tako da bude izuzetno izdržljiva i otporna na vremenske katastrofe.

Anthenea obuhvata nekoliko različitih modela kako bi zadovoljila više funkcija od hotelskog apartmana, preko prostora za događaje, čak i spa centra. Plutajući apartman nudi putnicima šansu da razgledaju podvodni svijet kroz stakleno dno, dok se kreće po moru, rijekama ili jezerima.

Moderno uređena unutrašnjost prostire se na 50 kvadrata i uključuje dnevnu sobu sa mini barom, spavaću sobu sa velikom kadom, dok se na gornjem nivou nalazi prostor za sjedenje koji može da ugosti 12 osoba. Krovna terasa s panoramskim pogledom na vodenu površinu zaštićena je od sunca sfernim krovom koji se može podešavati. 

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision