Utorak, 29. Septembra 2020.
Unsko-sanski kanton 12° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Septembra. 2020. Zanimljivosti
Kritikovao odmaralište (resort) sad mu prijeti zatvor!

Vesli Barns prije par dana je napisao poprilično negativne recenzije o odmaralištu (resortu) Sea View. Sada je zbog kritka na račun odmarališta (resorta) dobio tužbu a  možda će  “zaraditi” i zatvor!…

U tom trenutku Wesley nije znao kako bi zbog negativne recenzije je mogao dobiti tužbu i završiti u zatvoru ipak  izgleda da mu se to sad “smješi”!

Trentno Tajland ima veoma mali broj oboljelih od koronavirusa, kod njih cvjeta domaći turizam, što dosta koristi lokalnom stanovništvu i strancima koji žive na Tajlandu.

Wesley Barnes, koji inače živi na Tajlandu, posjetio je u julu mjesecu  ove godine, resort (odmaralište) “Sea View” nakon čega je napisao na internetu kako osoblje nije prijateljski raspoloženo, kako postoje odmarališta -hoteli s puno boljim osobljem. On je navodno optužio hotel na sajtu TripAdvisoru za moderni oblik ropstva.“Nemojte spavati tu. Nemojte dati podršku modernom ropstvu tajlandskog naroda. Osoblje je ovdje neprijateljski nastrojeno zbog menadžmenta” napisao je u recenziji koja je bila skinuta s interneta zbog kršenja pravila TripAdvisora, prenosi Daily Mail.

Policija je uhapsila Veslija nakon što je odmarište podignuo tužbu protiv njega te ga vratila na ostrvo Koh Chang, gdje je bio nakratko ispitan, zatim pušten uz kauciju.

Gore pomenuti hotel tvrdi kako su se za tako oštar postupak odlučili nakon što je Vesli nedjeljama pisao cijeli niz negativnih recenzija na različitim stranicama. “Odlučili smo se za tužbu čiji je cilj odvratiti ga od takvih postupaka s obzirom na to da bi on mogao nastaviti pisati negativne recenzije u budućnosti” naveli su iz resorta (odmarališta)

U izjavi omarališta kažu kako su pokušali doći do Bernsa prije nego što su podnijeli tužbu protiv njega. U odmaralištu  ističu  da je objavljivao negativne recenzije u razmaku od jednog do dvije sedmice na različitim portalima s očitom namjerom širenja lažnih vijesti o njihovom hotelu

Naveli su kako su u nekoliko navrata pokušavali doći do njega kako bi spor riješili mirnim putem, međutim do toga nije došlo.

Resort Sea View tvrdi da je do svega došlo nakon što je osoblje navodno bilo nekulturno prema Barnesu zbog nesporazuma oko plaćanja pića. Barnes je optužbe odbacio. On ipak tvrdi da recenzija zbog koje ga tuže nikad nije bila objavljena već je ostala u nacrtu. Tamo se, kako kaže, koristio izrazom moderno ropstvo. Međutim, to je učinio u kontekstu rasprave s menadžerom s kojim se sukobio jer smatra da tu postoji određeni oblik mentaliteta gospodar/rob.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision