Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton -5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Decembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Kristijan Šmit posjetio Bijeljinu i obišao tamošnje stanovništvo

Visoki predstavnik Kristijan Šmit posjetio je u utorak Bijeljinu, gdje se sastao sa predstavnicima lokalne zajednice kako bi se upoznao sa socio-ekonomskim perspektivama tog dijela BiH, kao i potrebama i izazovima lokalnog stanovništva, a posebno raseljenih osoba, povratnika i najugroženijih kategorija stanovništva, saopćeno je iz OHR-a.

Visoki predstavnik je posjetio stambeno naselje “Pet jezera”, koje je prvobitno izgrađeno da bude privremeni alternativni smještaj. Na sastanku sa stanarima tog naselja, visoki predstavnik se raspitivao o uslovima života i izazovima sa kojima se suočavaju stanari ove zajednice. Sastanku je također prisustvovao gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

U saopćenju se navodi da je Šmit izrazio nadu da će nadležni organi vlasti brzo riješiti sva pravna pitanja kako bi stanari mogli regulirati svoja vlasnička prava u skladu sa odgovarajućim pravnim okvirom.

.Tokom održanih sastanaka, visoki predstavnik je naglasio potrebu za provođenjem svih aspekata Dejtonskog mirovnog sporazuma, a posebno onih koji se odnose na uklanjanje diskriminacije te pravo na povratak koje je zagarantirano Aneksom Sedam.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision