Nedjelja, 20. Decembra 2020.
Unsko-sanski kanton 16° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Decembra. 2020. Region
Kon: Dočekivanje Nove godine bilo bi katastrofalno
Epidemiolog i član Kriznog štaba Srbije Predrag Kon rekao je za RTS da u svakom slučaju potencijal virusa polako pada, ne bismo smjeli da dozvolimo da se situacija pogorša.
Primjena mjere prema kojoj je ulazak u Srbiju moguć samo uz negativan PCR test ne stariji od 48 sati, ili, za naše državljane, obavezan desetoodnevni karantin, stupa na snagu sutra – pomjerena je za jedan dan.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je, gostujući u Dnevniku RTS, da su u ovo vrijeme uobičajene gužve na granicama, značajno je manje iz Njemačke i Austrije, a zadržavanje je posljedica temeljnog unošenja podataka.

Kaže da ako procjenjujemo šta se dešava – ne dešava se u ovo doba godine nešto što se inače ne dešava.

Prema njegovim riječima, PCR test je značajan da se zna da svi koji ulaze u zemlju nisu zaraženi, a ako nemaju test moraju da budu u karantinu i to je sve.

Medicinski dio Kriznog štaba je predlagao mjeru i ranije, ali to traži određenu logistiku, kaže dr Kon.

Ističe da par destina hiljada ljudi ne može da se poredi sa 400.000 koliko je bilo tokom Uskrasa, posljedica ako ih i bude biće daleko manje a svaki građanin treba da se da se prijavi na portal e-zdravlje.

Biće pojačane mjere poslije ponedeljka, kada budu obavezne.

Ni ovog vikenda ne rade kafići, restorani, barovi, klubovi, saloni, tržni centri, teretane. Prethodnih dana su stizali apeli iz Privredne komore Srbije da se ta ograničenja ukinu.

“Medicinski dio Kriznog štaba ne podržava popuštanje mjera, relalnost je takva kakva jeste, zreli smo ljudi, vidjećmo”, rekao je Kon.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision