Subota, 9. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 22° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Novembra. 2019. Bosna i Hercegovina
Komšić za Financial Times: Veća je opasnost ostaviti BiH van NATO-a nego povratak IDIL-ovaca
“Naša zemlja nije iskusila nikakve probleme sa malombrojim osobama koje su se vratile nakon odlaska u Siriju. Velike zemlje poput Francuske imaju svoje probleme sa raznim vrstama ekstremističkih ideologija i grupa. Puno veća opasnost za Bosnu i Hercegovinu jeste ostaviti zemlju van euroatlanskih integracija i NATO-a”, rekao je Komšić za Financial Times.Također, kritiku na račun Macrona uputila je i kancelarka Njemačke Angela Merkel rekavši d asu njegove riječi previše dramatične, posebno kada je u pitanju stanje NATO-a.

Sličnu analizu izvršila je i predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen rekavši kako je jako važno da zemlje Zapadnog Balkana nastave svoj put ka EU i da ne izgube nadu da će jednog dana biti punopravna članica.Von der Leyen je kazala da je integracija zemalja Zapadnog Balkana u EU, što uključuje BiH, Srbiju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Albaniju, od strateškog interesa za spomenuti blok.

“EU prepoznaje htijenje Zapadnog Balkana da se uključi u porodicu država još od 2003. godine. Historija od 1989. godine na ovamo pokazuje kako je jako važno da Evropa otvori svoje srce”, rekla je Von der Leyen.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision