Petak, 29. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 4° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Novembra. 2019. Bosna i Hercegovina
Komšić: Plan reformi za novu dinamiku u nastavku NATO integracija
U kasarni Rajlovac danas je upriličeno svečano postrojavanje komandi i jedinica Oružanih snaga BiH povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH. Centralnoj vojnoj ceremoniji prisustvovao je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“U proteklih četrnaest godina Oružane snage Bosne i Hercegovine pokazale su se kao snažan i pouzdan oslonac državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima. Oružane snage BiH su bez sumnje bolji dio našeg društva i pokazatelj da se reforme u Bosni i Hercegovini mogu provoditi na uspješan način”, poručio je Komšić.

Kako je rekao, primarani smisao postojanja Oružanih snaga Bosne i Hercegovine jeste zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše države.

“To je ujedno i elementarni preduslov za integraciju države Bosne i Hercegovine u šire odbranbeno – sigurnosne sisteme, poput NATO saveza, pod čijim okriljem, a istovremeno oslonjeni na vlastite snage, možemo biti ne samo sigurni nego i prosperitetni kao država i društvo”, dodao je on.

Prema riječima predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Oružane snage BiH ne brinu samo za sigurnost našeg društva jer kroz djelovanje u mirovnim misijama, naročito u Afganistanu, nego pokazuju i to da su odgovoran partner svim državama i društvima koje žele i nastoje da ostvare mir i stabilnost u svijetu.

“Za svaku je pohvalu spremnost i odlučnost pripadnika OS BiH da učestvuju u mirovnim misijama i time doprinose uspostavljanju i očuvanju mira u svijetu. Angažiranje naših vojnika u ovim plemenitim misijama čini nas ponosnim, ali isto tako sa druge strane nameće obavezu da se sam materijalni položaj pripadnika Oružanih snaga u cijelini podigne na jedan veći nivo”, naglasio je Komšić.

Izrazio je zadovoljstvo aktivnostima koje obavljaju Oružane snage Bosne i Hercegovine.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision