Ponedjeljak, 15. Februara 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Februara. 2021. Bosna i Hercegovina
Ko će na gradonačelničku poziciju u Mostaru?

Izbor gradonačelnika i prijedlog o rotirajućem gradonačelniku još uvijek je jedna od glavnih političkih tema u gradu na Neretvi, ali i kod bosanskohercegovačke javnosti. Za danas je najavljen nastavak više puta prekidane prve sjednice Gradskog vijeća, a zapelo je na izboru gradonačelnika. Nakon završenog prvog tajnog kruga glasovanja u utrci za drugi krug ostali su HDZ-ov Mario Kordić i Zlatko Guzin ispred Koalicije za Mostar.

Iako su ispali iz utrke, Bh. blok ne odustaje od gradonačelničke pozicije, pa makar i trećinu mandata. Do pozicije žele doći kroz ponuđeni sporazum o rotirajućem gradonačelniku, koji još nije potpisan s drugim strankama.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a je izjavio

“Ovo je zaista pokušaj nekog rješenja gdje mi pokušavamo da se okrenemo rješavanju problema i da svi zajedno radimo na rješavanju problema u Mostaru, na europskom Mostaru”, rekao je Nikšić.

Ono što građanske opcije žele maknuti s viših razina vlasti, donose na lokalnu adresu, a ideju je podržao bošnjački SDA. S obzirom na to da je HDZ odbio sporazum, postaje jasno tko s kim ulazi u igru.

“Mi smo jasno rekli da ovisno o onome tko će prihvatiti priču o sporazumu, da će od toga zavisiti i naš odnos prema njima, kad se bude glasalo u vijeću”, dodao je Nikšić.

Ključno je pitanje imaju li Bh. blok i Koalicija za Mostar potrebnih 18 ruku u Vijeću i kakva nas sjednica sutra čeka.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision