Monday, 23. May 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Januara. 2022. Bosna i Hercegovina
KJKP “Sarajevogas”: Iz sistema se isključuju kotlovnice koje mogu koristiti lož ulje

KJKP “Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo i danas  ima ograničenu isporuku gasa od strane dobavljača Energoinvesta d.d. Sarajevo, koja nije dovoljna za snabdijevanje svih kupaca u Kantonu Sarajevo, posebno u periodu kada dolazi do značajnog pada temperature, kao što je najavljeno za naredne dane.

“Kako bi se očuvao gasni sistem i osiguralo snabdijevanje gasom kupaca koji nemaju mogućnost korištenje alternativnih goriva, ekipe KJKP “Sarajevogas” su u dogovoru sa KJKP “Toplane- Sarajevo” na terenu i sa gasnog sistema isključuju sve kotlovnice koje mogu koristiti lož ulje, navode iz “Sarajevogasa”

Također, navode i da su danas   informisani i svi veliki privredni i poslovni subjekti a koji imaju tu mogućnost, da od sutra koriste isključivo alternativna goriva.

Ovo je neophodno, jer u slučaju pada pritiska u gasnom sistemu ispod granice funkcionalnosti, odnosno nesrazmjerne potrošnje prirodnog gasa u odnosu na ograničene količine koje su na raspolaganju može doći do dugoročnog prekida isporuke za cca.60.000 individualnih  potrošača u Kantonu Sarajevo a koji nemaju mogućnost korištenja alternativnih goriva.  
Iz “Sarajevogasa”   apeluju na sve potrošače da racionaliziraju potrošnju.

Nestabilnosti gasnog sistema, objašnjavaju iz “Sarajevogasa”, doprinijela je i dvostruko veća potrošnja ArcelorMittala u odnosu na uobičajnu, što predstavlja problem u situaciji kada Energoinvest  za FBiH isporučuje ograničene količine gasa.

Dodaju i da, ukoliko se steknu uslovi za isporuku dovoljnih količina gasa, svi potrošači će biti na vrijeme informisani.

O svemu je, također, obaviješteno Ministarstvo komunlne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision