Četvrtak, 3. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 19° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Oktobra. 2019. USK
Katalonija donirala 25 hiljada eura za zdravstvenu zaštitu migranata
Zbog nepostojanja sistema zdravstvene zaštite za migrante smještene na Vučjaku, otvorena ambulanta na Zavaljama.

 

Donacija od 25 hiljada eura, prva je donacija inostranih sredstava namjenjena migrantima koji su smješteni na Vučjaku. Već je poznato da međunarodne organizacije ne prihvataju da finansiraju kamp na Vučjaku, već se ovaj improvizovani centar finansira isključivo iz sredstava Crvenog krsta Bihać i FBiH.

Katalonija ima iskustva sa riješavanjem posljedica migrantske krize, jer ovo područje vodi politiku otvorenih vrata prema populaciji migranata, rekao je Erik Hauck- delegat Vlade Katalonije za Jugoistočnu Evropu. „Znajući da ni jedna međunarodna organizacija ne pomaže finansijski kamp na Vučjaku, mi smo se odlučili da doniramo sredstva za ambulantu za potrebe migranata, te da prenesemo svoja iskustva u radu sa migrantima“ objasnio je Hauck na sastanku sa premijerom Mustafom Ružnićem i ministricom zdravstva USK-a Nerminom Ćemalović.

Pored ovog, delegacija Vlade Katalonije je iskazala interesovanje za investiranje u održivi turizam na području USK-a. Posebno su zainteresovani za termalne vode Gate, odnosno Lječilište Gata, pa je s tim u vezi i dogovoren koji će biti održan za mjesec dana, kada bi Katalonci trebali imati i konkretne prijedloge za eventualne investicije.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision