Monday, 6. December 2021.
Unsko-sanski kanton 2° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Avgusta. 2021. Zanimljivosti
Kako omekšati puter bez dugog čekanja

Iako je za omekšavanje putera potrebno da neko vrijeme bude van frižidera i na sobnoj temperaturi, uz pomoć nekoliko različitih metoda možete izbjeći dugo čekanje. Rezanje na kockice, valjanje oklagijom ili rendanje uštedjet će vam vrijeme za pripremu željenih jela.

Često nam je za pripremu različitih poslastica i peciva potreban omekšan, ali ne u potpunosti otopljen puter. Međutim, da bi dobio takvu konzistenciju, potrebno je da više vremena bude izvan frižidera.

Ukoliko nemate dovoljno vremena ili ste ga zaboravili izvaditi na sobnu temperaturu na vrijeme, postoji nekoliko načina uz pomoć kojih može brzo omekšati.

Rezanje na kockice i miksanje

Rezanje na kockice je jedna od najizvodljivijih i najbržih metoda. Nožem ili strugačem usitnite količinu potrebnu za vaš recept. Što je više izložen zraku, brže postaje sobne temperature.

Prije nego što dodate ostale sastojke, preporučuje se korištenje električnog miksera pri velikoj brzini oko 20 sekundi kako biste dobili potpuno omekšan puter.

Valjanje oklagijom

Još jedna efikasna metoda jeste valjanje oklagijom. Nakon što ste svoje komade maslaca prekrili papirom za pečenje ili plastičnom folijom, pomaknite ga i spljoštite oklagijom.

Ova metoda je posebno efikasna kada je riječ o pravljenju lisnatog tijesta. Umjesto da potpuno promijeni temperaturu u odnosu na čvrstu strukturu dok je stajao u frižideru, prilikom pravljenja lisnatog tijesta i valjanjem oklagijom puter postepeno omekšava.

Ova metoda omogućava ne samo da omekša, već i da postane podatniji.

Rendanje

Ova isprobana tehnika je jednostavna: Upotrijebite rende i najveći otvor na da biste narezali puter na manje komade. Jedina stvar na koju treba obratiti pažnju pri omekšavanju ovom metodom jeste da ga, ako su vam ruke toplije, slučajno u potpunosti ne otopite.

Omekšavanje uz pomoć zdjele ispunjenje toplom vodom

U veliku staklenu zdjelu izlijte vrelu vodu i stavite je preko komada putera (prekrivenog folijom ili papirom) koji želite otopiti kako bi upio toplotu.

Ova metoda nosi opasnost nejednakog omekšavanja, jer se dio uz zdjelu može u potpunosti otopiti, a donji dio ostati čvrst.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision