Srijeda, 3. Marta 2021.
Unsko-sanski kanton 11° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Marta. 2021. Zanimljivosti
Kako napraviti domaći sprej za čišćenje od kore narandže

Knjiga “Jednostavnost kod kuće” autorica Fog Linen Work, Yumiko Sekine i Jenny Wapner govori o načinima čišćenja kuće, ali i otkriva recepti za svakodnevnu upotrebu.Čišćenje s domaćim sredstvom izrađenim od kore citrusa, upravo je ono što vam treba u 2021. godine

Čišćenje citrusima

Nedavno su autorice zaključile da svoje čišćenje žele učiniti ekološki prihvatljivijim korištenjem prirodnih sredstava za čišćenje, poput kora narandži, jabuka i drugog voća, umjesto sintetičkih deterdženata. Narandžine kore imaju uljni limonen, a kore jabuke jabučnu kiselinu, koje prodiru kroz masnoće i održavaju drvene površine. Ova prirodna sredstva za čišćenje mirišu svježe i sigurna su za djecu i kućne ljubimce.

Kako napraviti sprej za čišćenje od narandžine kore

Za domaće sredstvo za čišćenje kombinirajte koru jedne narandže i 1 šoljicu vode. Pustite da kuha 15 minuta. Kad se ohladi, prebacite ga u čistu bočicu sa raspršivačem. Koristite sprej za čišćenje u kuhinji i za drvene površine.

Čišćenje korom od jabuke

Kod kora od jabuka postupak je još lakši. Velikim komadom svježe kore od jabuka obrišite unutrašnjost sudopera ili pločica. U prljave ili zamrljane aluminijumske posude možete dodati i kore od jabuka, zajedno s malo vode. Samo prokuhajte ovu smjesu oko 15 minuta.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision