Četvrtak, 20. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 7° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Februara. 2020. Bosna i Hercegovina
Ji Ping s Dodikom: Ne podržavamo miješanje drugih zemalja
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik informisao je danas ambasadora Kine u BiH Ji Pinga o novonastaloj situaciji nakon odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu, naglasivši da je je ta odluka bez pravnog i ustavnog osnova uperena protiv Republike Srpske i njenih interesa.

“Tim potezom oni su zašli bespravno u imovinu Republike Srpske i donijeli odluku da se zemljište prenese na nivo BiH, iako u Ustavu jasno piše da BiH nema imovinu i da ona pripada entitetima. Zbog toga nećemo prihvatiti tu odluku i nećemo učestvovati u odlučivanju u organima dok se ta odluka Ustavnog suda ne poništi”, rekao je Dodik, podsjetivši da se u BiH godinama krši međunarodno pravo.

Na sastanku održanom u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, ambasador Kine je istakao da ne podržava miješanje u unutrašnje poslove drugih zemalja, izrazivši nadu da će se i unutar BiH naći rješenje koje uvažava pravo i Ustav.

“Ambasador Kine zahvalio je srpskom članu Predsjedništva BiH na pismu podrške koje je među prvima uputio kineskom predsjedniku Xi Jinpingu i kineskom narodu u borbi na saniranju epidemije korona virusa koji je zahvatio pojedine dijelove Kine”, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva BiH i ambasador Kine u BiH razgovarali i o unapređenju saradnje BiH i Kine na svim nivoima.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision