Tuesday, 9. August 2022.
Unsko-sanski kanton 24° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Januara. 2022. Region
Janša: Uz striktno poštovanje sadašnjih mjera drastične se mogu izbjeći

Slovenski premijer Janez Janša kazao je da će njegova vlada izbjegavati uvođenje novih mjera sve dok se to bude moglo u sadašnjem valu epidemije covida-19 koji je uzrokovala mnogo zaraznija omikron varijanta koronavirusa.

“Bude li moguće, nećemo zaoštravati sadašnje mjere i nadamo se da ćemo se kroz ovaj val probiti s poštovanjem važećih mjera”, kazao je Janša u razgovoru za Slovensku televiziju, no dodao je kako se zemlja uslijed velikog broja zaraženih zbog relativno niske procijepljenosti nalazi “na rubu”, prenosi Hina.

“Hoće li biti potrebna drastična zaoštravanja, to ovisi o većoj procijepljenosti, što bi ublažilo posljedice ovako velikog broja zaraženih”, dodao je slovenski premijer, pozvavši sve da se drže mjera i pravila koja su na snazi.

Prema Janšinim bi se riječima bez drastičnih mjera moglo prevladati sadašnje ozbiljno epidemiološko stanje, ali samo ako se svi budu “striktno pridržavali” postojećih pravila.

Što se tiče eventualnog uvođenja obveznog cijepljenja, Janša je podsjetio da je dobar dio javnosti protiv toga, no da o tome još ne postoji niti jedinstveno mišljenje struke niti preporuke na razini Europske unije.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision