Monday, 6. December 2021.
Unsko-sanski kanton 2° C Light Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Septembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Izglasana smjena glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić

Drugostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća) razriješila je dužnosti glavnu tužiteljicu Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordanu Tadić, saopšteno je iz VSTV u četvrtak, 23. septembra.

“Drugostepena disciplinska komisija za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH donijela je Odluku kojom se odbija kao neosnovana žalba tužene i potvrđuje odluka Prvostepene disciplinske komisije od 23.7.2021. godine”, navodi se u saopštenju VSTV.

Prvostepena komisija VSTV-a je odlučila da Tadić razriješi dužnosti jer je, kako su naveli, počinila disciplinske prekršaje koji se odnose na automatsku dodjelu krivičnih predmeta i sigurnosne provjere.

Tada joj je izrečena mjera premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva BiH na mjesto tužiteljice Tužilaštva BiH, a ovu je mjeru potvrdila i drugostepena komisija.

“Protiv odluke Drugostepene komisije VSTV-a BiH može se uložiti žalba Vijeću kao cjelini u roku od osam dana od dana prijema odluke. Odluka Drugostepene disciplinske komisije može se pobijati samo zbog izrečene disciplinske mjere, u skladu sa članom 103. stav 2. Poslovnika VSTV-a BiH”, navodi se u saopštenju VSTV.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision