Friday, 30. July 2021.
Unsko-sanski kanton 27° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Juna. 2021. Bosna i Hercegovina
Izetbegović i Krišto na Samitu parlamentaraca Balkana i Evropskog parlamenta

Predsjedavajući Doma naroda i Predstavničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović i Borjana Krišto, učestvovaće danas na drugom Samitu predsjednika parlamenata zemalja Balkana i Evropskog parlamenta u Briselu, na kojem će glavna tema biti uloga parlamenata u procesu proširenja EU nakon COVID-19.

Krišto i Izetbegović će na samitu učestvovati po pozivu predsjednika Evropskog parlamenta Davida Sasolija.Predviđena je i rasprava o ulozi parlamenata u obezbjeđenju demokratskog učešća, nadzora i legitimiteta u procesu pristupanja EU. Kako je najavljeno, tokom Samita biće razmijenjena iskustva i najbolje prakse o tome kako parlamenti mogu održati svoju ključnu ustavnu ulogu u teškim uslovima pandemije, kao i nakon pandemije, posebno u procesu proširenja EU.

U okviru Samita, biće održan i sastanak Odbora za spoljne poslove (AFET) Evropskog parlamenta sa predsjednicima parlamenata zemalja Zapadnog Balkana.Izetbegović će lično prisustvovati Samitu u Briselu, dok će Krišto učestvovati u online formatu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision