Wednesday, 22. September 2021.
Unsko-sanski kanton 11° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Avgusta. 2021. Bosna i Hercegovina
Izetbegović i Dedić otvorili novu sportsku dvoranu u bihaćkom naselju Orašac

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bosne i Hercegovine i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović juče  je zajedno sa federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem otvorio novoizgrađenu sportsku dvoranu u naselju Orašac.

Za izgradnju ove školske sportske dvorane izdvojeno je oko 550.000 KM, a sredstva su osigurali Vlada Federacije BiH, Vlada Unsko-sanskog kantona, Grad Bihać i Fondacija ODRAZ.

– Ovakvu sliku želimo u Krajini i Bihaću. Kad to kažem, mislim na realizaciju infrastrukturnih i svih drugih projekata, koje snažno pomaže i podržava federalni i državni politički vrh. Izgradnjom ove dvorane značajno smo unaprijedili sportski i rekreativni razvoj i život svih stanovnika Orašca i Bihaća, a posebno mi je drago što je Vlada Federacije BiH među najzaslužnijima za to. U Bihaću razgovaramo i o drugim neophodnim projektima za razvoj Krajine i njeno povezivanje sa Sarajevom. Tu prije svega mislim na bihaćki aerodrom, modernizaciju i izgradnju putnih komunikacija – rekao je Izetbegović.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić naglasio je maksimalnu posvećenost svim projektima u Unsko-sanskom kantonu.

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić ponovio je kako su ovakve pozitivne stvari zapravo produkt zajedničkog angažmana, rada i djelovanja svih političkih nivoa u BiH, te je izrazio nadu da će tako biti i u narednom periodu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision