Monday, 4. December 2023.
Unsko-sanski kanton 1° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Maja. 2022. Nekategorisano, Zanimljivosti
Italijan tragao za ženom iz bivše Jugoslavije: Studirala je u Sarajevu, a pamtio je do danas

Napisane su mnoge priče i pjesme o tome kako se “stare ljubavi ne zaboravljaju”, pa je tako nedavno na jednoj stranici osvanuo i zanimljiv oglas Italijana koji poslije 32 godine traži djevojku iz Sarajeva. Kako kaže, njihovu priču pamtio je sve do danas, a naposlijetku je uspio i zaključiti.

Manuel Buccarella objavio je na jednoj Facebook stranici kako traži djevojku po imenu Divna, koja je godinama unazad, u tadašnjoj Jugoslaviji, živjela na Ilidži.

“Zdravo. 1990. godine sam u Dubrovniku upoznao djevojku sa Ilidže koja se zove Divna Ikić. Razmjenjivali smo pisma sve dok nije počeo rat. Nakon 1991. godine izgubio sam kontakt s njom”, napisao je Manuel.

 

Italijan koji je u oglasu istakao i kako “voli Jugoslaviju” tvrdi kako bi Divna danas trebala imati 50 godina, a ostavio je i njenu adresu na kojoj je tada stanovala.”Živjela je tada u ulici Jahiela Fincija. Ne znam da li je preživjela rat. Bila je mršava plavuša sa smeđim očima”, napisao je.

Manuel se zahvalio svima koji mu pomognu u potrazi za njom, a ispod su mu mnogi ljudi poželjeli sreću da pronađe Divnu živu i zdravu.

Objavu su mnogi podijelili, a Manuela kontaktirali i pojedini srbijanski mediji kojima je otkrio još neke detalje.

Za Telegraf, on je rekao kako je između njega i Divne bila “kratka ljubavna priča”, međutim ona lijepa koju i danas pamti. Italijan koji danas živi na jugu Italije u gradu Lecce, tada je bio u Dalmaciji i Crnoj Gori, a dodao je i kako je Divna studirala u Sarajevu.

Iako su njegovi dosadašnji pokušaji da je nađe bili bezuspješni, naposlijetku su ga dočekale sretne vijesti. Manuelu se javio jedan gospodin, inače Divnin poznanik, koji mu je čak poslao i njihovu zajedničku fotografiju.

Za spomenuti medij, Manuel je ispričao kako mu je prenešeno da je Divna danas sretno udata te ima dvoje djece, zbog čega se on veseli.

“U svakom slučaju sam sretan. Drago mi je što znam da je dobro. Ona nema društvene mreže i zato se ne čujemo”, istakao je Italijan koji je jedan od rijetkih koji je uspio naći osobu s kojom je davno izgubio kontakt.

ZADNJE VIJESTI IZ Nekategorisano Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision